Nyheter

Pandora Film as fikk 1,1 million fra NFI i produksjonsstøtte til kortfilmen Skuddene på Bergenhus. Prosjektet fikk i november-2019 470 000kr fra Vestnorsk Filmsenter.

Historien er en etterkrigshistorie fra 1946. Etter 2. verdenskrig sitter Einar i fengsel på Bergenhus dømt til døden for sine forbrytelser under krigen. Jakob (12) får jobben med å holde orden i cellegangen hvor Einar sitter på cellen. Jakob føler seg selv fanget av en far som stadig straffer ham. Politimesteren og fangevokterne holder strengt oppsyn med Jakob. Selv om Jakob er tilbakeholden, oppstår det et vennskap på tvers av celleveggen. Jakob trenger en voksen som ser ham og Einar trenger noen som bryr seg. Men når dagen for henrettelsen kommer gjør Jakob noe som gjør faren stolt.
SKUDDENE PÅ BERGENHUS
Produksjonsselskap: Pandora Film as
Regi og Manus: Anders Teig
Produsent: Trude Refsahl

Les mer

Pandora Film, sammen med Aftenposten, vant prisen Årets bilde i kategorien "videoreportasje/dokumentar, lang" for serien «I ruinene av Den islamske staten».
Under samme prisutdeling fikk også Vegard Lund Bergheim og Afshin Ismaeli prisen årets videojournalist. Kåringen av Årets bilde er Pressefotografenes klubbs årlige hyllest av det ypperste innen norsk foto- og videojournalistikk. Den prestisjetunge prisen ble delt ut første gang i 1956, og er delt ut årlig siden 1965. Vi gratulerer!

Les mer

Nyheter arkiv