Nyheter

Kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand i Frankrike er den største i verden, og den aller viktigste for kortfilm. Festivalen foregår fra 31. januar til 9. februar 2020. Doah vises i programmet African Perspectives. Regissør er Farzad Samsami.
Om filmen: I en liten landsby i Marokko bor Doah. Alt hun vil, er å spille fotball med de andre barna i landsbyen. Men hun har en sjelden hudsykdom som gir henne et urovekkende utseende. Hun blir utstøtt, og i oppgjøret mot fordommer og hat står hun sammen med moren, som kjemper sin egen kamp for at datteren skal få bli en del av fellesskapet.
Filmen er en samproduksjon mellom de tre norske selskapene Aase og Wiig, Gorilla Film og Pandora Film. Produsent i Pandora Film er Trude Refsahl. Dette er den andre filmen Farzad Samsami og Trude Refsahl har produsert sammen som får sin verdenspremiere på Clermont-Ferrand. Foad ble vist i 2013.
Klipper er Rolv Lyssand Bjørø, lyddesign er ved Yngve Sætre, komponist er Olav Øyehaug og Mats Andersen har gradet filmen.
Filmen er støttet av Vestnorsk Filmsenter ved konsulent Jesper Bergom-Larsson.

Les mer

Frie fanger ble vist for innsatte og ansatte i Kriminalomsorgen og ble varmt mottatt. Blant gjestene var også representanter fra Justiskomiteen, og filmen er i ettertid blitt anbefalt fra Stortingets talerstol. Se filmen som vårt innlegg i debatten om åpen soning. Filmen får premiere på NRK mandag 28.10 19:45

Les mer

Brødrene og Gruvefjorden får offisiell premiere på Førde Kino 22.10. Pandora Film har samarbeidet med Netelandproductions om denne dokumentarfilmen. Brødrene Anders og Bjørnar Neteland undrer seg over at det er gitt tillatelse til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. Hvem kan garantere at dette er trygt? Hva med fisken, den rene fjorden og den flotte naturen? Laksefiskerne Bjørnar og Anders har kjærlighet for fjorden de både har vokst opp med og bor ved. Brødrene tar tak i et av vår tids viktigste miljøproblemer, havforurensing. Dokumentaren setter lys på miljørisikoen ved å deponere 250 millioner tonn med gruvefall i en fredet nasjonal laksefjord. Gjennom dokumentaren møter seeren ulike interessegrupper i prosjektet, herunder to gruveselskaper med forskjellig strategi, forskere, grunneiere og politikere som alle har sine syn på prosjektet. Dokumentaren stiller tydelige spørsmålstegn til mismatchen mellom hvordan Norge velger å håndterer avfallet fra sine gruver og styresmaktenes uttalelser om vårt lands tiltak for å sikre havets fremtid. Filmen får premiere på NRK mandag 28.10 19:45

Se filmen

Leo Ajkic og Pandora Film fortsetter samarbeidet som skapte Flukt og Uro. Nykter, en dokumentarserie om narkotika, skal gi seerne en helt ny opplevelse av rusfeltet og menneskene der. Med spennende og nære fortellinger fra innsiden av miljøene, og en programleder i øyehøyde med samfunnets svakeste - og sterkeste - skal Nykter gjøre et krevende tema til et underholdende og engasjerende program for et bredt norsk tv-publikum. Ved å bli kjent med menneskene, skal en betent debatt forvandles til en lærerik samtale. Vi er glade for at NRK gir oss tillit til gå i gang med en stor oppgave på et krevende felt.

Regissør og manusforfatter: Lasse Gallefoss.
Produsent: Morten Offerdal

les mer i BT

Frie Fanger er tatt ut til Konkurranseprogrammet for norsk dokumentar 2019. Det blir festivalpremiere på BIFF 26.september!

til BIFF

Serien Uro er nominert til Gullruten for beste dokumentarserie. I kategorien konkurrerer serien med Helene sjekker inn, Overleverne og Sinnsykt. Uro er en serie om hva som uroer oss. Leo Ajkic lytter til folks bekymring for innvandring, velferdsstatens kollaps, ensomhet, terror og klimaendringer.

til Gullruten

Hvordan leve mer klimavennlig i hverdagen? Forskningsrådet har gitt 500.000 til produksjon av vår nye serie rettet mot skoleelever. Vi er i full gang med opptak og planlegger sykkelferie til sommeren.