Nyheter 2014


Dokumentarseren Lille Norge og stormaktene har premiere på NRK1 tirsdag 6. januar 21.30 I fem episoder reiser programleder Hege Moe Eriksen til verdens mektigste land og rundt i langstrakte Norge. Bak kulissene i stormaktene opplever hun hvordan verden endres. Hun treffer mennesker med spennende fortellinger og sterke meninger som hjelper oss forstå Norges forhold til verdens stormakter: Kina, Russland, EU og USA. Hva skjer egentlig med vår hverdag i Lille Norge når framtiden formes av de store og sterke? I første episode drar programleder Hege til Gjøvik, Bergen og Oslo, og ser hvordan Kinas vekst endrer Norge. I Shanghai møter hun stolte og fornøyde kinesere. I Hong Kong får hun høre historiene det kinesiske kommunistpartiet ønsker verden skal glemme.  

Se serien på nrk.no

Tirsdag 6. Januar braker det løs med nye Tid for hjem programmer! Det er klart for ny sesong, og denne gangen er den utvidet fra 8 til 12 programmer. Og selv om det er sesong 11, så har gjengen heller trappet opp innsatsen enn å gjøre det behagelig for seg selv. Kjersti Bergesen, Einar Nilsson, Andreas Nygård og Gunnar Fjellstad er tilbake med 12 nye episoder der de pusser opp for folk. Hvert nytt prosjekt er en ny mulighet til å lage kanskje det beste vi har gjort, vi blir faktisk ikke lei, men heller mer gira. Vi har lært masse i de årene vi har holdt på, men der er fremdeles masse vi ikke har prøvd, nysgjerrighet og lærelyst er en stor drivkraft hos oss, sier Kjersti Bergesen, programleder og designer i Tid for hjem.  Det er fremdeles Einar som maler, Andreas som bygger og Gunnar som styrer med det elektriske. Og Kjersti maler alle vinduer, designer uteprosjekter og finner ellers på diverse små kunstneriske prosjekter.  

Les mer på tv2.no

Pandora Film fikk i styremøte til Vestnorsk filmsenter 18. November bevilget utviklingsstøtte til 2 nye prosjekter.
"ET ØYEBLIKK FOR HÅP"
I et land der hat, overgrep og drap hersker ukontrollert drar Marcus Bleasdale med kamera som verktøy. Idealisten, fotografen og medmennesket involverer seg i konflikter media helst ikke vil forholde seg til. I møter med mennesker søker han det unike øyeblikket. En eksponering som kan gjøre en forskjell. Regi/Foto: Anders Hereid Produsent: Trude Refsahl
"UT I VERDEN"
Hvordan er det å være barn i en annen kultur? Hva er annerledes ute i verden enn hjemme i Norge? Hva er fascinerende med et nytt land, sett med barns øyne? I «Ut i verden» besøker vi barn som målgruppen kan kjenne seg igjen i, som kan gi oss en opplevelse av kulturen fra innsiden og som kan reflektere over forskjellene mellom ute og hjemme. Det handler om små menneskers møte med en stor verden. Regi/Manus: Kristin Heien Produsent: Trude Refsahl

Bildet viser Anders Hereid i Nairobi. Hentet fra nrk-serien "Lille Norge og stormaktene"

Les mer hos Vestnorsk filmsenter

Pandora Film har enda en filmfestival nyhet! "I skyggen av laksen" og ”Gjedda, Nordens Krokodille” begge med regi av Jan Inge M. Skogheim vises i det offisielle programmet til ”Wildlife Vaasa international nature film festival" i Finland. Festivalen er i byen Vaasa i Finland 1-5. oktober.

Til festivalens nettside

”Gjedda, Nordens Krokodille” med regi av Jan Inge M. Skogheim har blitt tatt ut i det offisielle programmet til ”The 2014 American Conservation Film Festival” i Shepherdstown. Festivalen viser filmen fra 30.10 til 02.11. Filmen ble vist på NRK ”Ut i Naturen” i 2013 og skal nå få sitt festival publikum!

Til festivalens nettside

Arri kamera har lenge vært en drøm hos oss. Nå er det endelig blitt en realitet. Vi er nå lykkelige eiere av Arris nye Amira med Fujinon
19-90mm zoom linse. Kamera dro rett til London på opptak for NRK. Gøy når det kommer folk på gaten å lurer på hvor vi har fått tak i dette kamera? sier Geir Wikse som er på opptak.

Vi gleder oss i alle fall til å teste det ut de neste ukene!

 

Les mer

Pandora fikk i styremøte til Vestnorsk filmsenter bevilget støtte til 2 nye prosjekter, dokumentarserien «Elvereiser i vannland » og dokumentaren ”Eit Kjærleiksbarn”

«Et kjærlighetsbarn » er filmen om den homofile hotelldirektøren Torstein, og hans kontroversielle valg i forhold til det å starte en familie. Det er en film om det et lite øysamfunn tenker om et barns beste, om utradisjonelle valg og om det som står i skriften. Men mest av alt handler det om kjærligheten mellom en far og en datter.

Manus og regi: Ida Kleppe
Foto: Vegard Dale Bergheim
Produsent: Trude Refsahl

«Elvereiser i vannland »Det er ikke Dovreheimen eller fjordene som har gitt Norge dets nasjonale særtrekk; det er først og fremst de mange elvene” Utgangspunktet for denne tv-serien er at Norge er et enestående eldorado av rennende, nasjonalt vann på Eurasias vestlige regnkyst. Dette globale særtrekket har gitt landets natur helt spesielle trekk og formet landets økonomiske og sosiale historie på måter som dels er blitt oversett og ikke skildret eller forstått. Med denne serien skal filmskaperne fortelle en helt ny og original historie om Norges utvikling. Serien skal engasjere den vanlige TV-seer i Norge, men vil også ha et internasjonalt potensial.

Produsenter: Ida Kleppe og Morten Offerdal

Les mer
Pandora FIlm har fått med to filmer på Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Både Good Intentions og Bekken får premiere på festivalen. Regissørene Lars Petter Gallefoss og Ida Kleppe reiser til Volda for å presentere filmene sine.

Les mer
Seks selskaper fikk i tildelingsrunden fra NFI i Mars 2014 tildelt pakkefinansiert utviklingstilskudd til minimum tre dokuemtarer. Pandora Film AS fikk 525 000 kroner i sin pakke og vil i løpet av året utvikle tre nye prosjekter innenfor denne rammen.

Les mer