Nyheter 2015

I Vestnorsk Filmsenter sitt styremøte 25. november fikk ”Den store flukten”, 150 000 kroner i utviklingsstøtte. Serien utvikles av Lars Petter Gallefoss på regi og manus, sammen med produsent Morten Offerdal. ”Den store Flukten" skal bli til en dokumentarserie i fem deler og utvikles sammen med eksternredaksjonen til NRK, med tanke på visning på NRK1. Ikke siden andre verdenskrig har det vært flere mennesker på flukt i verden. De risikerer livet for å redde livet. Deres møte med Norge vil forme deres, og Norges, framtid.

I «Den store flukten» treffer vi menneskene som utgjør den dystre statistikken som diskuteres i norske medier.

Vestnorsk filmsenter

"Tid for hjem" viser nå sesong 12. Bonansa var på besøk for å se hvordan vi har det under innspilling av sesong 13, som kommer på TV 2 i januar.

Les artikkelen her

"Drømmefiske" vises fredag kl 22:00 på Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Og er du i nærheten er dette en gylden sjangse til å få med seg Kenneths eventyrlige reise til Belize. "Eit Kjærleiksbarn" også produsert av Pandora Film var åpningsfilm tidligere denne uken.

Les mer hos festivalen

Pandora Film AS og regissør Lars Petter Gallefoss er tildelt 607.500 kroner fra Norsk filminstitutt i utviklingstilskudd til dokumentarfilmen Bønn. Filmen skal bli en utforskende dokumentar om menneskers samtale med sin gud. Ved å være tilstede i hverdag og bønn på steder de fleste av oss ikke har tilgang til, ønsker Lars Petter å skape en stor fortelling om det som ligger til grunn for all religion og som gjør oss like.

 

 

 

 

les mer hos NFI

Nå er det klart - det er Pandora som skal lage neste sesong av Dyrevenn! Programleder Malin har begynt hos oss denne uken, og vi er i full gang med å planlegge nye episoder av det populære magasinprogrammet. Dyrevenn sendes onsdager på NRK Super. Sesongstart blir 14. oktober.

Barn + dyr = sant!

 

 

 

 

Dyrevenn kan du se her

Onsdag 22. April opnar Dokfest i Volda, og Pandora-filmen ”Eit kjærleiksbarn” vert årets opningsfilm. Filmen handlar om homofile Torstein, og hans kontroversielle val i høve det å starte ei familie. Det er ein film om det eit lite øysamfunn tenkjer om eit barns beste, om utradisjonelle val og om det som står i skrifta. Men mest av alt handlar det om kjærleiken mellom ein far og ei dotter. Filmen får fjernsynspremiere på TV2 mandag 4. Mai klokka 22.40.

 

 

 

 

Programmet finner du her

24. mars ble det klart at Pandora Film ble nominert til Gullruten i kategorien Beste dokumentar- eller faktaserie for NRK serien "Lille Norge og stormaktene med programleder Hege Moe Eriksen.
Utdelingen finner sted i Grieghallen 9. mai.   «Lille Norge og stormaktene» handler om Norges forhold til verdens mektigste land, og hvordan vi tilpasser oss en verden i endring.

 

Pandora film konkurerer mot:
«Drømmen om Europa»
Produsert av NRK for NRK
«Alliert og alene»
Produsert av Ekkofilm for NRK
«Født i feil kropp»
Produsert av Merkur film for TV 2

Nominasjonene finner du her

Pandora Film fikk i styremøte til Vestnorsk Filmsenter 18. Februar støtte til 2 nye prosjekter.

«DAGEN RUNE DØDE»
Rune blir erklært død etter at han har hatt et stort hjerteinfarkt. Legen på åstedet ber ambulansepersonalet gi opp, og han ber sykehelikopteret om å snu. En time seinere oppdager mor til Rune at han er i live. Rune overlever, men har store skader etter hendelsen. Hjertet hans kommer aldri til å heles. Denne filmen vil undersøke og beskrive denne høyst dramatiske hendelsen; hvordan kunne det skje? Hvorfor må Rune og foreldrene sloss så hardt for å bli hørt, og hvilke krefter er det som ønsker å legge lokk på det hele? Manus og Regi: Geir Rommetveit, Produsent: Ida Kleppe    
«DET STORE LAKSEEVENTYRET» Pandora Film vil utvikle en dokumentarserie på tre programmer med utgangspunkt i laksen i Norge. Hva var starten på havbruket? Hvordan kan villaksen overleve side om side med havbruket i fremtiden? Vi ønsker å se på dens historie og undersøke hvilke økologiske, teknologiske og økonomiske utfordringer næringen står overfor i årene som kommer. Hva gjøres av forskning på villaks og hva er situasjonen for villaksen i årene som kommer.

Regissør: Jan Inge M. Skogheim, Produsent: Trude Refsahl.

Les mer hos Vestnorsk filmsenter