Nyheter 2016

I dag fekk vi tidenes overrasking på kontoret: Extra-stiftelsen dukka opp med kr. 400 000,- i støtte til dokumentarfilmen ”Jakta på det perfekte bildet”! I filmen følgjer vi fotograf Thomas Morel (28) på jobb i Norge og internasjonalt. Thomas har hatt stor suksess med sine særprega bilete, men han har også hatt store utfordringar med si psykiske helse. Filmen produserer vi i samarbeid med NRK og den nederlandske tv-kanalen Avrotros. Vi fekk støtta frå Extrastiftelsen i samarbeid med Mental Helse.

ExtraStiftelsen

We are the nation har premierevisning på Bergen Internasjonale Filmfestival.'

Billian er 24 år, og bor i Mathare-slummen i Kenya. Der bruker han all sin tid på å lære foreldreløse barn å rappe – for å gjøre dem til gode personer og ledere. Kenya er ett av verdens mest korrupte land, og Billian møter mye motstand. For å få gjennomslag bestemmer han seg for å gå inn i politikken. Men hva skjer når Billian selv blir korrupt?

Les mer i Bergens hos BIFF

Pandora Film er i full gang med opptakene til Den store flukten for NRK1. Med programleder Leo Ajkic i spissen skal Pandora Film lage en dokumentarserie i fem deler om flyktningsituasjonen i Europa. Ikke siden 2. verdenskrig har flere mennesker vært på flukt i verden, daglig krysser mennesker grensene gjennom Europa i jakten på en tryggere og bedre fremtid. I Den store flukten får vi møte noen av dem som risikerer livet sitt, for å kunne leve. Programleder Leo Ajkic vet godt hvordan et liv på flukt føles. Som gutt måtte han forlate hjemmet sitt i Mostar i Bosnia da krigen på Balkan brøt ut. Flukten hans endte i Norge.
Hele følelsesregisteret blir forsterket når man er på flukt, man blir ekstremt glad eller ekstremt lei seg. Men vi skal ikke bare fokusere på at det er mennesker som er traumatiserte og i nød. Jeg vil at vi skal se på flyktninger som muligheter.
Den store flukten skal vise menneskene bak den dystre statistikken, og hva som skjer med livet og drømmene når man er på flukt. Dokumentarserien skal leveres til NRK i desember 2016 og kan sees på NRK1 i januar 2017. Regissør og manusforfatter er Lars Petter Gallefoss. Produsent: Morten Offerdal

Les mer i Bergens Tidende
BT magasinet Hus og Hjem har besøkt vår flinke Tid for hjem regissør Jan Inge hjemme i hans fargerike hjem. Etter å ha pusset opp andres hjem i 13 år så var journalist Hilde Heien nysgjerrig på hvordan han hadde det på hjemmebane. Etter noen år med oppussing står det 100 år gamle huset frem som et fargerikt hjem! Resultatet kan du se her:
Les artikkelen her